חשיבות התאמת הלבוש לתפקיד בראיונות עבודה

התאמת הלבוש בראיון עבודה, בחירת בגד נכון לראיון עבודה.

קוד לבוש בתהליך חיפוש עבודה

 
מזל טוב הוזמנת לראיון !
לאחר שנקבע הראיון המיוחל, הגיע הזמן לחשוב על הלבוש שיתאים לענף ולתפקיד שאליו נרצה להתראיין.

לאחר שביררנו עם מי ניפגש, חקרנו קצת על הארגון בגוגל, התייעצנו עם מכרים והיכן יערך הראיון, עלינו לעבור לשלב תכנון הלבוש. לא תמיד ניתן לדעת בוודאות באיזה קוד לבוש נהוג להגיע לראיון בארגון המיועד.
תמיד נשאלת השאלה: " האם אני לבוש יותר מידי או פחות מידי ?"

במקרים אלו, כשאנו לא בטוחים, מומלץ לבחור בגרסת הלבוש ה" יותר מידי" מאשר בגרסת ה "פחות מידי".
גרסת ה" יותר מידי" תתפרש על ידי המראיין שהאדם העומד מולו, הינו אדם שהשקיע, עשה מאמץ והתכונן היטב לראיון .
לעומת זאת אדם שהגיע בגרסת ה "פחות מידי" עלול להיחשב כאדם "חפיפניק" שלא השקיע ( ולמה לי להעסיק אותו ? )

יש לקחת בחשבון שלכל ענף, תפקיד ומקום עבודה – יש את קודי הלבוש המיוחדים לו והנהוגים בו.
ככלל, ככול שההופעה תיראה יותר מסורתית וקלאסית, כך המסר שיועבר יהיה מסר של אמינות, סמכותיות, מקצועיות ואחראיות. במידה ואין אנו יודעים איך לנהוג או ללבוש, מראה זה, ישרת אותנו היטב, כשהמתינות בלבוש תשקף מעמד ורקע סוציו-אקונומי יציב.

קוד לבוש לתפקידי ניהולי בכיר התאמת לבוש לראיון עבודה

מומלץ לבחור בלבוש המשדר אחריות, אמינות, כריזמה, סמכותיות, עוצמה, מקצועיות, הצלחה על ידי קוד לבוש פורמאלי – לבוש במראה קלאסי ומחויט, כגון חליפות בצבעים כהים עם חולצות מכופתרות ובהירות בתוספת אביזרים איכותיים, יוקרתיים ומינימליסטיים.

קוד לבוש לאנשי שיווק, מכירות וניהול בינייםקוד לבוש לעבודה,חיפוש עבודה,בין עבודות,לבוש לעבודה,חיפוש עבודה

מומלץ לבחור בלבוש המשדר עוצמה, הישגיות, אמינות, כריזמה, מקצועיות, תקשורת מעולה והצלחה על ידי קוד לבוש עסקי נינוח במראה "קזו'אל" מראה מחויט אך קצת יותר יומיומי. לא חייבים להתלבש במראה אחיד וניתן לשלב צבעים בין הז'קט לבין התחתון (מכנסיים או חצאית). ניתן לשלב טעם אישי וקצת יותר אופנתיות,כשהצבעים יכולים להיות בגוונים פסטלים או בגוונים עמוקים אך בהחלט לא מצועצעים. ניתן לשלב מכנסי ג'ינס איכותיים בגוון אחיד וכהה ( שחור וכחול כהה ) בגזרה מתונה ללא קרעים ושיפשופים.

קוד לבוש לתפקידי פיתוח וקראטיב

מומלץ לבחור בלבוש המשדר יצירתיות, מקוריות, חדשנות, מקצועיות, עכשוויות על ידי קוד לבוש קראטיבי במראה "ייחודי" המשלב טעם ואמירה אישית, כשהסגנון יכול להיות קצת יותר מקורי, צעיר וזרוק ו/או לחילופין דרמטי, תלוי בענף הקריאטיב, אך חשוב שההופעה לא תאפיל בעוצמתה על המסר. במידה והתפקיד יהיה ניהולי בתחום, מומלץ לשלב ז'קט מחויט למראה אחראי וסמכותי יותר .

יש לבחור אביזרים המתאימים לכל סגנון ומראה, אך הכלל הוא לא להפוך את האביזר לדומיננטי וצעקני מידי כדי לא להסיט את המראיין מדברי המרואיין. תיקים, משקפיים, תכשיטים, חגורות ונעליים חייבים להיות אך ורק מאיכות טובה, קלאסיים ובגוונים מתונים.

אביזרי וסמלי סטאטוס

יחשבו נכונים בתפקידים מסוימים אך למרות הזיופים המצוינים כיום,הלובש את האביזר, לא יתנהג כאחד היכול להרשות לעצמו פריט יוקרתי ואמיתי, לכן עדיף אביזר לא ממותג אך איכותי ויוקרתי מאשר חיקוי זול. לכל אלו יש השפעה על התדמית האישית שלנו, על הרושם הראשוני שאנו משאירים ועל טיב התקשורת עם הזולת כן כדאי לנצל זאת לטובתינו –

לסיום,

מומלץ לא לשכוח גם את החיוך, את הביטחון עצמי ואת כללי ההתנהגות והנימוסים, שבעזרתם המסר שיועבר יהיה הרבה יותר אמין,יעיל ואפקטיבי !

קוד לבוש לנשים

קוד לבוש לגברים