קוד לבוש ואופנה

אני פרידמן, תדמית ואופנה, סטיילינג, וקוד לבוש.

טוויסט אופנתי

באירועים עסקיים שונים בהם אני פוגשת אנשים רבים ונשאלת למשלוח ידי –
אני עונה שאני יועצת תדמית ואופנה– ומקבלת מיד תגובה נלהבת:

"תראי איך אני לבוש/ה"…
"נכון שאני לבוש/ה לפי קוד הלבוש העסקי…?"
"נכון שזה מתאים לי?"

עם הזמן למדתי לחייך במקום לענות אבל תדמית זה לא רק בגד!

ללבוש שמלה או חליפה יקרה זה נהדר, אבל לא רק! הטיפוח, שפת הגוף, הנימוסים וההתנהגות הם פרמטרים חשובים לא פחות במשוואה הזו הנקראת תדמית. הנראות והלבוש שלנו, הם כלי עבודה חשוב ביצירת רושם ראשוני מכובד ומהווים כ 55% ממנה (הקול שלנו כ 38% ותוכן הדברים כ 7% ) והחוכמה היא לדעת להשתמש ולרתום אותם לטובתנו. חוסר איזון במשוואה, יגרמו לסביבה להבחין ב"פגם" כלשהו ועלולה לפגוע באמינות המסר שאנו מעוניינים להעביר.

לבוש נכון הוא לבוש המותאם קודם כל לאישיות, לסגנון חיים ולאירוע מסוים.
ברגע שנחליט על המיתוג של עצמנו, של התפקיד ו/או של הסביבה העסקית המחייבת, עלינו לבחור בסגנון מסוים ולהתמיד בו. אדם המתלבש, יום אחד לפי קוד הלבוש כדי "להרשים " לקוח או את הבוס ויום אחד מתלבש לפי "זה מה שמצאתי בארון" ובאופן מרושל, מצטייר בעיני הסובבים אותו כאדם לא אמין, לא עקבי ולא אחראי וחבל…

כי אין הזדמנות שנייה לעשות רושם ראשוני טוב!

בקוד הלבוש העסקי ממעטים בהגדרת הלבוש כ"פריט אופנתי" אלא כ"פריט תדמיתי" המשדר והמעביר מסר כלשהו.
קיימים כללים ונהגים די ברורים כיצד וראוי להתלבש בעולם העסקי הפורמאלי ומתוך כך, יש לבדוק אם הפריט האופנתי יתאים להגדרותיו. בעולם העסקי הקריאטיבי, יש מקום ליצירתיות בלבוש ופרטי האופנה בפרט והם יתקבלו בברכה ובהבנה. המסר שאדם מעביר בעת לבישת לבוש לפי "צו האופנה האחרון", הוא של אדם עכשווי ומעודכן, זורם, פתוח ולא מפחד משינויים. לעומת זאת מי שעוסק במספרים, כסף ובייצוג אנשים – יחשב כאדם שטחי, פחות אחראי העסוק בעצמו ולא בעבודתו.

אשת עסקים אופנתית

לשלב את פרטי קוד הלבוש העסקי ולהוסיף לו "טוויסט" על ידי אביזר, גוון מיוחד לצעיף, עניבה, משקפיים עכשוויים, שעון יוקרתי, תיק ו/או נעליים בעלי עיצוב מיוחד, בגוונים בולטים וכמובן מבלי שיגרע מתדמיתו ומהופעתו הכללית. הוספת "טוויסטים אופנתיים" אלו, ישדרו מסר של אדם שקול, מקצוע, סמכותי ואחראי (לבוש עסקי) אך גם של אדם יצירתי, עדכני ובעל נוכחות !